Monday, December 6, 2021
Jurnalism corect


Traian Băsescu, despre alegerile locale: Ar trebui introdus votul prin corespondență, pentru că altfel va fi o participare foarte slabă la vot

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Traian Băsescu, candidatul PMP la funcţia de primar general al Capitalei, consideră că există riscul unei prezenţe reduse la votul din 27 septembrie, motiv pentru care ar trebui introdus votul prin corespondenţă.

„Există acest risc al prezenţei mici (la vot – n.r.). Acum şase luni spuneam să introducă şi vot prin corespondenţă şi vot electronic. De două luni nu mai spun de vot electronic, că nu mai este timp, dar încă spun de vot prin corespondenţă. Ar trebui introdus, pentru că altfel va fi o participare foarte slabă la vot”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Traian Băsescu, citat de AGERPRES.

În ceea ce privește votul românilor din afara țării la alegerile parlamentare, fostul șef al statului a afirmat că „au toate condiţiile să voteze dacă vor”, în condițiile în care Guvernul a prelungit cu o lună termenul de înregistrare pentru votul prin corespondenţă.

„După cum aţi văzut, Guvernul a prelungit cu o lună termenul de înscriere pe liste electorale, care ar fi expirat marţi. L-a prelungit cu o lună pentru ca cei care vor să voteze doar să se înscrie pe lista electorală, altfel nu au dreptul, şi pentru asta o fac pe calculator, nu trebuie să meargă la ambasadă, nu trebuie să meargă nicăieri. Dacă nici să se înscrie pe lista electorală, care pe urmă le va da dreptul să primească plicul cu buletinul de vot acasă… Deci au toate condiţiile să voteze dacă vor”, a spus Băsescu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW