Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis ar putea merge la Kiev cu Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi 

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 13 iunie 2022

Președintele Klaus Iohannis ar putea ajunge joi, 13 iunie, la Kiev, alături de președintele Franței, Emmanuel Macron, cancelarul german, Olaf Scholz și prim-ministrul Italiei, Mario Draghi, scrie ziarul italian La Stampa, informația fiind confirmată și de G4Media. 

La rândul său, parlamentarul ucrainean Oleksi Goncearenko a anunțat evenimentul, prin intermediul unui mesaj pe Twitter.

„Cei trei muschetari. Președintele Macron, cancelarul Scholz, premierul Draghi vor vizita Kievul joi. Și ca dArtagnan Președintele României, Iohannis”, a scris Oleksi Goncearenko, pe Twitter.

 

Macron vine în România

Emmanuel Macron va sosi marți, 14 iunie, în România, unde se va întâlni cu Klaus Iohannis și îi va vizita pe cei 500 de soldați francezi dislocați în cadrul misiunilor NATO de consolidare a flancului estic.

De la București președintele Franței va pleca la Chișinău, unde ar urma să se întrevadă cu omoloaga sa, Maia Sandu. Potrivit ziarului Le Figaro, Macron ar urma să se deplaseze și la Kiev pentru convorbiri cu Volodimir Zelenski, însă vizita nu ar fi 100% confirmată.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *