Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis a revenit asupra declarațiilor legate de aderarea la Schengen: Totul este încă realizabil înainte de 8 decembrie

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 noiembrie 2022 Etichete: ,

Klaus Iohannis a revenit joi, 24 noiembrie, în timpul vizitei din Lituania, asupra declarației făcute cu o zi în urmă pe tema aderării la Spațiul Schengen. Președintele a menționat, în timpul conferinței de presă susținute alături de omologul lituanian Gitanas Nausėda, că obiectivul este „realizabil” înainte de Consiliul Justiție și Afaceri Interne de pe 8 decembrie.

Încă consider că este posibil și cred că avem încă suficient timp pentru a găsi soluții la toate problemele. Este adevărat că unii dintre prietenii noștri au venit cu noi întrebări, dar noi suntem pregătiți să colaborăm, suntem pregătiți să găsim noi soluții și suntem dispuși să avem un vot pe 8 decembrie. Nu este vorba despre faptul că unele probleme ar fi noi, ci doar că unele parteneriate necesită să fie consolidate, unele chestiuni trebuie să fie discutate în cadrul unui format mai larg și, din punctul meu de vedere, totul este încă realizabil înainte de a avea discuția pe 8 decembrie”, a spus Klaus Iohannis, în timpul conferinței de presă susținute la Vilnius.

Președintele se află în aceste zile într-un turneu în țările baltice, unde se întâlnește cu omologi din Lituania și Letonia și participă la un summit cu liderii statelor de pe Flancul Estic al NATO. Detalii, aici.

Miercuri, în timpul conferinței de presă ce a avut loc după întâlnirea cu omologul leton, Klaus Iohannis a lansat ipoteza potrivit căreia decizia legată de aderarea României la Spațiul Schengen ar putea fi discutată ulterior datelor de 8-9 decembrie, când are loc Consiliul Justiție și Afaceri Interne. Detalii, aici.

După cum Main News a arătat aici, în acest caz, România ar putea încerca luarea unei decizii în cadrul reuniunii Consiliului European, care va avea loc în perioada 15-16 decembrie.

CITEȘTE ȘI: Austria sprijină candidatura Croaţiei la Schengen, dar are obiecţii faţă de candidaturile României şi Bulgariei

Sursă foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW