Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 30 septembrie 2022 Etichete: ,

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 30 septembrie, decretul privind demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al educației, locul acestuia urmând să fie ocupat interimar de Sebastian Burduja, ministrul digitalizării. 

Sorin Cîmpeanu și-a anunțat joi, 29 septembrie, demisia din funcția de ministru al educației. Decizia a survenit la trei zile după publicarea unei anchete jurnalistice, potrivit căreia, acesta ar fi plagiat mai multe capitole într-un curs de specialitate.

Conform anchetei publicate pe site-ul Press One, Sorin Cîmpeanu și-a însușit prin plagiat, într-un curs de specialitate, 13 capitole (92 de pagini), din munca a doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, alături de care a semnat în 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar.

Șercan arată că cei doi profesori semnaseră cele 13 capitole, plagiate de Cîmpeanu în 2006, în alte patru ediții anterioare ale cursului, datate 1987, 1990 și 1993 și 2000.

Conform sursei citate, numele autorilor originali a fost înlocuit cu numele actualului ministru al Educației în ediția din 2006 în care a descoperit plagiatul, dar și într-o variantă ulterioară, din 2009, publicată în aceeași formă. Mai multe detalii aici.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW