Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Kelemen Hunor susține că starea de alertă va fi prelungită și după 8 martie

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 23 februarie 2022

„După 8 martie, o prelungire a stării de alertă pentru o lună de zile va exista”, a declarat Kelemen Hunor, liderul UDMR, partid care face parte din coaliția de guvernare, miercuri seară, într-o emisiune la B1 Tv. Declarația vine în condițiile în care mai mulți guvernanți au sugerat că de luna viitoare restricțiile anti-pandemie vor fi relaxate.

În același timp, președintele UDMR a menționat că foarte multe măsuri restrictive vor fi eliminate de Executiv.

„Foarte multe dintre restricţii sunt convins că vor fi ridicate, asta este intenţia noastră, şi după 8 martie o prelungire a stării de alertă pentru o lună de zile va exista şi premierul a cerut o analiză foarte serioasă, dacă se termină starea de alertă, la un moment dat, pentru că se va termina, ce acte normative trebuie modificate.

Pentru că în această perioadă de doi ani de zile mai ales în zona sanitară, în zona economică, în zona administraţiei şi a intervenţiei în situaţiile de urgenţă au fost modificate multe acte normative şi trebuie văzut ce se întâmplă cu persoanele detaşate, cu persoanele angajate.

Din punctul meu de vedere, trebuie să rămână în sistem. Infectări vom avea în continuare, cei care tratează bolnavii COVID în continuare, după ridicarea stării de alertă, rămân acolo? Da, trebuie să rămână acolo”, a afirmat Kelemen Hunor, miercuri seară, într-o emisiune la B1 Tv, citat de News.ro.

În opinia vicepremierului, starea de alertă ar trebui ridicată în luna aprilie sau mai.

Guvernul ia în calcul ca măsura stării de alertă să nu mai fie prelungită, a sugerat prim-ministrul Nicolae Ciucă, miercuri, 23 februarie, în debutul ședinței de guvern.

„În ceea ce privește valul 5 am intrat pe o linie descendentă. Am discutat cu domnul Rafila, urmând că în perioada următoare, ținând cont că la începutul lunii martie își încetează efectele hotărâre de guvern și să venim cu măsuri care să se preteze la nivelul situației concrete. Există speranța ca tendința să fie descrescătoare, ceea ce poate să genereze alt set de măsuri pe care să-l avem în vedere la nivel guvernamental”, a precizat Nicolae Ciucă.

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW