Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă sugerează că România ar putea renunța la starea de alertă. Ce spune premierul despre pachetul de măsuri în sectorul energetic

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 23 februarie 2022

Guvernul ia în calcul ca măsura stării de alertă să nu mai fie prelungită, a sugerat prim-ministrul Nicolae Ciucă, miercuri, 23 februarie, în debutul ședinței de Guvern. 

„În ceea ce privește valul 5 am intrat pe o linie descendentă. Am discutat cu domnul Rafila, urmând că în perioada următoare, ținând cont că la începutul lunii martie își încetează efectele hotărâre de guvern și să venim cu măsuri care să se preteze la nivelul situației concrete. Există speranța ca tendința să fie descrescătoare, ceea ce poate să genereze alt set de măsuri pe care să-l avem în vedere la nivel guvernamental”, a precizat Nicolae Ciucă.

În ceea ce privește măsurile de atenuare a majorării prețurilor la energie electrică și gaze naturale, șeful executivului a precizat că, în bună măsură, acestea au fost finalizate, urmând să fie prezentate public în perioada imediat următoare.

„Suntem aproape de finalizarea pachetului de măsuri la nivelul guvernului pentru protecția populației și a economiei față de evoluția prețurilor la energie și gaze. Am avut analize la ministere și discuții în cadrul comitetului interministerial, măsurile fiind în principiul finalizate. Mâine vom avea o nouă întâlnire în cadrul comitetului interinstituțional, apoi vor fi anunțate măsurile”, a declarat Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW