Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Kelemen Hunor, despre șansele premierului desemnat de a coagula o majoritate: Nu sunt foarte optimist

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 13 octombrie 2021

Vicepremierul Kelemen Hunor nu este foarte optimist în privința negocierilor pe care le va avea miercuri seara cu premierul desemnat Dacian Cioloș. Liderul UDMR a declarat miercuri, 13 octombrie, că nu este convins că președintele USR va reuși să coaguleze o majoritate parlamentară.

VEZI ȘI Care sunt șansele ca Dacian Cioloș să formeze noul Guvern

„În funcţie de discuţii putem să mergem mai departe sau să spunem că asta a fost o discuţie, nu se poate reface coaliţia. Trebuie să vedem capacitatea lui Dacian Cioloş de a forma o majoritate, o coaliţie. Omul politic, într-o astfel de situaţie, dă dovadă de calităţile de om politic şi în momentul în care are capacitatea de a coagula o majoritate.

Nu îmi dau seama în acest moment. Nu sunt foarte optimist, recunosc. Eu am văzut că a reuşit să coaguleze o majoritate acum câteva săptămâni. Totuşi, a fost o majoritate de 281 de voturi. A fost un talent, o capacitate, o ambiţie prin care a reuşit să demonstreze că se poate forma o majoritate”, a declarat la Digi FM Kelemen Hunor.

Dacian Cioloș, propus să formeze Guvernul

După ce a purtat discuții cu toate grupurile parlamentare, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat luni pe liderul USR Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru.

O primă întâlnire a premierului desemnat cu Florin Cîţu, Kelemen Hunor, Varujan Pambuccian ar urma să aibă loc miercuri, pentru discuţii privind formarea unei majorităţi şi colaborarea la guvernare.

CITEȘTE ȘI Premierul desemnat: Societatea trebuie să iasă din fascinația jocului politic. Se pierd sute de vieți în fiecare zi

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/kelemen-hunor-despre-sansele-premierului-desemnat-de-a-coagula-o-majoritate-nu-sunt-foarte-optimist/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW