Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Premierul desemnat: Societatea trebuie să iasă din fascinația jocului politic. Se pierd sute de vieți în fiecare zi

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 12 octombrie 2021

Dacian Cioloș a explicat marți, 12 octombrie, că nu s-a gândit la cariera sa politică și la o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale din anul 2024 când a luat decizia de a-și asuma guvernarea în plină criză sanitară.

Am primit sute de întrebări și mesaje legate de nominalizarea mea ca premier în acest moment de criză. Cei care mi-au scris sunt îngrijorați că am fost atrași într-o capcană politică sau că mi s-a oferit această soluție pentru a mi se închide oportunitatea unei candidaturi prezidențiale”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

Premierul desemnat a precizat că, din perspectivă politică, USR e al treilea partid ca număr de mandate parlamentare și singurul care a prezentat o soluție la actuala criză.

Nu suntem blocați în probleme interne, nu jucăm criza politică gândindu-ne la voturile de peste doi ani. Pur și simplu, am făcut ceea ce trebuie să facă un partid politic: să își asume o situație de criză și să răspundă pe măsura momentului în care ne găsim(…)Nu suntem într-o situație de calm și bunăstare socială în care să ne permitem să tărăgănăm decizii măsurând cu șublerul ce avantaje ne ies dacă speculăm momentul. Noi am ales să acționăm”, a adăugat președintele USR.

Liderul USR consideră că ar trebui să existe mai multă îngrijorare pentru persoanele bolnave și cele care nu au loc în spitale, arătând că principala greșeală a politicienilor este să creadă că totul este despre ei.

Nu e cazul să se îngrijoreze nimeni pentru cariera mea politică sau pentru candidatura mea la președinție. Suntem în plină pandemie și se pierd sute de vieți omenești în fiecare zi, iar societatea noastră trebuie să iasă din fascinația jocului politic și să se îngrijoreze pentru adevăratele motive”, susține Cioloș.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Care sunt șansele ca Dacian Cioloș să formeze noul Guvern

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW