Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Kelemen Hunor avansează „prima soluție” după ce Parlamentul a respins Guvernul propus de USR

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 20 octombrie 2021

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat miercuri, 20 octombrie, că „prima soluție” după ce Parlamentul a respins Guvernul pe care l-a propus USR este „resuscitarea coaliţiei de guvernare” formată din PNL-USR-UDMR.

„În momentul în care vezi că ai rămas singur, poate că ar fi fost mai bine să facă un pas înapoi premierul desemnat, dar el a considerat că este mai bine să vină în faţa Parlamentului. Mai departe, din punctul nostru de vedere, prima soluţie este să încercăm încă o dată refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR, fiecare să mai lase un pic de la el – şi din orgolii, şi din ambiţii personale -, să încercăm să resuscităm această coaliţie şi, dacă nu se poate, din motive – zic eu – subiective, că nu există motive obiective, atunci sigur trebuie găsită o altă soluţie pentru un alt guvern, pentru o altă formulă de guvernare, inclusiv un guvern minoritar”, a afirmat Kelemen Hunor la Parlament.

Președintele UDMR a mai spus că singura soluție pentru ieșirea din crizele cu care se confruntă țara noastră este un guvern cu puteri depline, nu unul interimar cum este în prezent, dar și că, acum, formațiunea pe care o conduce așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să convoace o nouă rundă de consultări cu partidele parlamentare, în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcția de prim-ministru.

Context

Guvernul USR propus de Dacian Cioloș a picat miercuri, 20 octombrie, în Parlament, după ce a primit doar 88 de voturi pentru și 184 împotrivă. Pentru a fi învestit, Cabinetul Cioloș avea nevoie de 234 de voturi.

Vezi cum s-a desfășurat ședința în care Guvernul Cioloș a eșuat să obțină votul de încredere al parlamentarilor – Guvernul Cioloș, fără succes în Parlament. Propunerea USR a fost votată de 88 de parlamentari din 234 necesari

Liderul USR a declarat la scurt timp după ce Parlamentul a respins propunerea sa de guvern că parlamentarii au respins singura soluție care a fost pusă pe masă la consultările de la Palatul Cotroceni, după ce Cabinetul condus de Florin Cîțu a fost demis prin adoptarea moțiunii de cenzură.

„Am fost astăzi în Parlament cu o propunere de soluție. Parlamentarii au vorbit despre soluții dar au respins singura soluție. Parlamentarii au prelungit criza politică, n-au făcut nicio propunere în urmă cu o săptămână. Din acest moment mingea se întoarce în terenul președintelui. Nu comentăm situații ipotetice despre ce va face un partid sau altul. N-am văzut asumare până acum, sperăm să o vedem de acum înainte”, a declarat Dacian Cioloș, la finalul ședinței Parlamentului.

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW