Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Justiția, în timpul pandemiei: Instanțele primesc aproape 20.000 de combinezoane, măști și botoși | SURSE O parte a magistraților acuză că materialele vin târziu

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 1 aprilie 2020 Etichete: , ,

În sălile de judecată, magistrații, grefierii, avocații și cei vizați de dosare vor intra doar cu protecție împotriva COVID-19. Ministerul Justiției a anunțat că a fost trimisă prima tranșă de echipamente către instanțe. În total, aproape 20.000 de combinezoane, măști, mănuși și botoși. Mainnews.ro a dezvăluit, la finalul lunii trecute, că instituția condusă de Cătălin Predoiu a cerut instanțelor din toată țara să spună de câte materiale au nevoie.

Miercuri, ministrul Justiției a discutat cu procurorul general, șefa CSM și șefii curților de apel despre dotarea cu astfel de materiale.

Ce primesc instanțele:

– 3.000 combinezoane

– 3.000 măști de protecție

– 6.600 perechi de mănuși

– 6.600 botoși

Echipamentele sunt necesare protecției magistraților, grefierilor și avocaților care intră în sălile de ședințe, potrivit Ministerului Justiției.

Separat de aceste materiale, asigurate din bugetul Ministerului Justiției, au fost făcute și alocări bugetare către Curțile de Apel pentru achiziții directe de către acestea a materialelor de protecție și igienă în raport de necesitățile fiecărei instanțe. (…) Au fost asigurate și virate sumele necesare, conform solicitărilor, o primă tranșă în valoare de peste 480 mii lei și a fost alocată o a doua tranșă în valoare de 3,5 milioane de lei.”, mai arată sursa citată.

Unii magistrați, nemulțumiți

Mai mulți magistrați au explicat, pentru mainnews.ro, că materialele vin târziu, în contextul în care starea de urgență a fost instaurată de mai multe zile.

Accesul în instanțe a fost limitat, pe cât posibil, iar o parte a proceselor se desfășoară prin videoconferință.

Tot miercuri, CSM a stabilit ce se întâmplă cu procesele de la instanțele aflate în zone de carantină sau de protecție, cum ar fi cele din Suceava. Mai multe informații despre acest subiect, AICI.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW