Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


EXCLUSIV Procesele în vremea COVID-19: Magistrații și cei judecați vor primi combinezoane, botoșei, mănuși – DOCUMENT

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 24 martie 2020 Etichete: , , ,

Ministerul Justiției a trimis o adresă instanțelor din țară, prin care le solicită să transmită o situație a necesarului de materiale de protecție pentru desfășurarea proceselor. În documentul obținut de mainnews.ro se face referire inclusiv la combinezoane, botoșei și bonete.

Documentul a fost trimis instanțelor luni, 23 martie, iar răspunsul este așteptat de minister până marți, 24 martie.

În conformitate cu prevederile Decretului Președintelui României nr. 195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgență, în scopul asigurării de măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 vă adresăm solicitarea de a ne transmite centralizat, la nivel de curte de apel, numărul de echipamente de protecție (constând în combinezoane/halate, botoșei, măști, mănuși, bonete), necesare desfășurării activității în sala de judecată”, se arată în documentul obținut de mainnews.ro.

Ministerul Justiției a estimat că, în această perioadă, într-un proces sunt implicate aproximativ 12 persoane.

Menționăm că pentru soluționarea în ședință publică a unei singure cauze aflată pe rol cu termen de judecată în perioada stării de urgență, s-a avut în vedere un număr de 12 persoane angrenate în defășurarea actului de justiție, astfel că, vă rugăm ca la calculul estimativ ce îl veți avea învedere, să țineți cont de acest aspect”, mai punctează reprezentanții Ministerului Justiției.

FOTO 1: adresa trimisă de Ministerul Justiției

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW