Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Judecătorul George Matei, schimbat din funcția de purtător de cuvânt al Curții Militare de Apel: Nu mi s-a dat nicio explicație în acest sens

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 7 aprilie 2021

UPDATE Răspunsul Curții Militare de Apel:

(…)Având în vedere aceste prevederi, la data de 07 aprilie 2021 președintele Curții Militare de Apel București a evaluat activitatea Biroului de informare și relații publice, prin consultarea evidențelor aflate la această instanță și a lucrărilor publicate pe site-uri ale unor trusturi de presă, a concluzionat că este necesară redistribuirea acestei atribuții către un alt judecător”, este răspunsul CMA, pentru Main News.

Știrea inițială

Judecătorul locotenent-colonel George Matei a fost schimbat din funcția de purtător de cuvânt al Curții Militare de Apel (CMA), locul acestuia fiind luat chiar de președintele CMA, judecătorul general de brigadă Victor Chițu. 

Contactat de Main News, judecătorul George Matei a precizat că decizia Curții Militare de Apel de a-l schimba din funcția de purtător de cuvânt nu a fost justificată.

Dispoziția nu este motivată, e un ordin de serviciu în acest sens, prin care am fost înlocuit cu domnul general Chițu(…)Nu mi s-a dat nicio explicație în acest sens”, a precizat judecătorul locotenent-colonel George Matei.

Informația vine la câteva zile după ce fostul purtător de cuvânt al Curții Militare de Apel a declarat, pentru Main News, că Direcția de contrainformații a Armatei ar fi solicitat Curții Militare de Apel accesul la mai multe calculatoare ce aparțin grefierilor și judecătorilor.

Main News a cerut o reacție oficială din partea Curții Militare de Apel.

CITEȘTE ȘI: Controverse legate de cazul arestării fostului adjunct al serviciului secret al Armatei, după ce o structură a Ministerului Apărării ar fi cerut acces la calculatoarele judecătorilor | MApN: Nu au fost cerute informații neclasificate

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW