Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Judecătoarele Andrea Chiș și Gabriela Baltag vor candida pentru funcția de președinte al CSM pentru anul 2022

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 18 noiembrie 2021 Etichete: ,

Judecătoarele Andrea Chiș și Gabriela Baltag vor candida pentru funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru anul 2022. Anunțul a fost făcut în ședința plenului CSM de joi, 18 noiembrie.

Judecătoarea Andrea Chiș a amintit că, în anul 2022, membrii CSM își vor încheia mandatul de 6 ani în Consiliu.

Anul 2022 va fi un an în care finalizăm proiectele începute și organizăm alegerile pentru viitorul Consiliu. Va fi un an în care predăm ștafeta, pregătind terenul pentru a face mai ușoară sarcina colegilor care vor candida și apoi vor ocupa pozițiile noastre. Va fi un an marcat de evenimente importante pentru sistemul judiciar, dintre care amintesc doar expirarea mandatelor Președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție și al inspectorului șef al Inspecției Judiciare”, a precizat judecătoarea Andrea Chiș.

Judecătoarea susține că va continua eforturile depuse în anii anteriori pentru a realiza o coeziune instituțională și pentru a avea o comunicare eficientă cu magistrații din România, cei din celelalte profesii juridice, cu presa și cu societatea civilă.

Îmi doresc să fie ales președinte pentru acest ultim mandat din acest Consiliu cel care poate aduce cele mai multe beneficii sistemului judiciar și societății pe care o deservește”, a adăugat judecătoarea.

În anul 2021, Bogdan Mateescu a ocupat funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Îmi asum în continuare obiectivele propuse prin proiectul pe care l-am scris împreună cu colegii mei judecători Mihai Bălan și Bogdan Mateescu în urmă cu doi ani, proiect cu care Mihai a candidat pentru această funcție pentru anul 2020, iar Bogdan a fost ales pentru anul 2021”, promite Andrea Chiș.

Main News a contactat-o pe judecătoarea Gabriela Baltag, care a confirmat candidatura, dar a precizat că va oferi detalii suplimentare în momentul în care își va anunța obiectivele în plenul CSM.

Cine este Andrea Chiș

Andrea Chiș este judecător de peste 25 de ani, membru al Consiliului Superior al Magistraturii și lector universitar dr. la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, potrivit juridice.ro.

A scris și a coordonat proiectul TAEJ – Transparență, Accesibilitate și Educație Juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar, având ca și componente comunicarea interprofesională offline și online, precum și cu celelalte puteri ale statului și mass media(…) A absolvit diverse cursuri de soft skills și este implicată în procesul de stare de bine la nivel organizațional și personal în interiorul sistemului judiciar”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *