Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Jucătorii de tenis din Rusia și Belarus, interziși la Wimbledon / Reacția Kremlinului

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 20 aprilie 2022

Jucătorii de tenis din Federația Rusă și Belarus nu vor putea participa în acest an la turneul Wimbledon și la cele premergătoare Grand Slam-ului, ce vor fi organizate în Marea Britanie, au anunțat miercuri, 20 aprilie, organizatorii competiției. Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a catalogat decizia drept „ostilă” și „inacceptabilă”, notează agenția rusă Interfax.

Susținem condamnarea acțiunilor ilegale ale Federației Ruse și am analizat cu grijă situația, în contextul datoriei pe care o avem față de jucători, comunitate și publicul din Marea Britanie”, potrivit unui comunicat de presă transmis de organizatorii turneului Wimbledon, una dintre cele mai importante evenimente sportive din lume.

Organizatorii turneului de Grand Slam susțin că este responsabilitatea lor să susțină eforturile autorităților occidentale și să „limiteze influența pe care Rusia o are pe plan global”.

În circumstanțele agresiunii militare fără precedent și nejustificată, este inacceptabil pentru regimul din Federația Rusă să profite de orice beneficiu pe care l-ar putea aduce prezența jucătorilor ruși și bieloruși în Turnee”, potrivit sursei citate.

Aceștia au menționat, în schimb, că vor reveni asupra deciziei, dacă situația se va schimba până în luna iunie.

Este important să nu permitem regimului din Federația Rusă să se promoveze prin intermediul sportului”, a subliniat Ian Hewitt, șeful All England Club, unul dintre organizatorii Wimbledon.

Înainte ca decizia să fie oficială, Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că decizia de a nu permite jucătorilor ruși să participe la Wimbledon va aduce un prejudiciu competiției.

Încă o dată, atleții devin ostatici ai unor prejudicii politice, intrigi politice sau acțiuni ostile îndreptate împotriva noastră. Este inacceptabil”, a comentat Peskov.

Cei mai afectați de decizia de a nu permite jucătorilor ruși și bieloruși să participe la Wimbledon sunt Daniil Medvedev, numărul 2 în tenisul mondial masculin, și Aryna Sabalenka, numărul 4 în tenisul mondial feminin.

Turneul de Grand Slam de la Wimbledon va avea loc între 27 iunie și 10 iulie.

Sursă foto: Wimbledon / Twitter

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *