Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Jubileul de Platină. Regina Elisabeta a II-a, apariție la balconul Palatului Buckingham / A fost aclamată de zeci de mii de oameni

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 2 iunie 2022

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a apărut joi, 2 mai, la balconul oficial al Palatului Buckingham din Londra, cu ocazia aniversării Zilei Oficiale de Naștere și a celebrării Jubileului de Platină, fiind aclamată de zeci de mii de oameni, relatează Reuters

Jubileul de Platină al Reginei marchează șapte decenii de domnie pe tronul britanic. În prezent cel mai bătrân monarh din lume, Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani, a devenit regină pe 6 februarie 1952, la moartea tatălui său, regele George al VI-lea.

Elisabeta a II-a a fost pe tron mai mult timp decât oricare dintre predecesorii ei și este al treilea cel mai longeviv monarh care a domnit vreodată într-un stat suveran.

Într-o primă apariție, îmbrăcată într-o haină albastru deschis şi sprijinindu-se într-un baston, regina Marii Britanii a apărut la balconul oficial al Palatului Buckingham însoţită de ducele de Kent, colonelul Gărzilor Scoţiene, unul dintre regimentele de elită ale Gărzii Regale Britanice, care i-a salutat pe participanţii la parada militară anuală „Trooping the Colour”.

Ulterior, Elisabeta a II-a a apărut însoțită de fiul și moștenitorul ei, prințul Charles, în vârstă de 73 de ani, și alți membri ai familiei regale și a asistat la parada aeriană oferită de piloţii Royal Air Force. 

„Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în reunirea comunităților, familiilor, vecinilor și prietenilor pentru a marca Jubileul meu de platină, în Regatul Unit și în Commonwealth”, a spus regina într-un mesaj scris, potrivit sursei citate. 

„Continui să fiu inspirată de bunăvoința care mi-a fost arătată și sper că zilele următoare vor oferi o oportunitate de a reflecta la tot ceea ce s-a realizat în ultimii 70 de ani, în timp ce privim viitorul cu încredere și entuziasm”, a continuat Elisabeta a II-a. 

Mai multe persoane au perturbat evenimentul, alergând în fața soldaților care defilau pe bulevardul Mall, înainte să fie opriți de poliție și arestați.

Marea Britanie marchează Jubileul de Platină al reginei cu patru zile de sărbătoare. Fanioane, drapele şi portrete uriaşe au fost arborate pe străzile din tot Regatul Unit, iar admiratorii familiei regale şi-au amplasat corturi la Londra pentru a putea să ocupe primele rânduri la ceremoniile care vor avea loc cu această ocazie.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: mainnews.ro/jubileul-de-platina-regina-elisabeta-a-ii-a-aparitie-la-balconul-palatului-buckingham-a-fost-aclamata-de-zeci-de-mii-de-oameni/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: mainnews.ro/jubileul-de-platina-regina-elisabeta-a-ii-a-aparitie-la-balconul-palatului-buckingham-a-fost-aclamata-de-zeci-de-mii-de-oameni/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *