Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Jordan Chiles nu renunță la bronzul de la JO și anunță că va lupta până când „se va face dreptate”

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 16 august 2024 Etichete:

Americanca Jordan Chiles a venit vineri, 16 august, cu o primă reacție pe rețelele de socializare după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis că trebuie să returneze medalia de bronz la finala de la sol a Jocurilor Olimpice de la Paris. 

Gimnasta româncă Ana Bărbosu a terminat concursul olimpic la sol pe locul trei, însă o contestație de ultim moment a americancei Jordan Chiles a retrogradat-o pe româncă pe locul patru. România a mers la TAS, care a decis sâmbătă că Ana Bărbosu obține medalia de bronz, contestația formulată de Jordan Chiles fiind depusă peste termenul de 1 minut.

SUA a atacat duminică decizia TAS în favoarea Anei Bărbosu, motivând că deține imagini video care să demonstreze că medalia de bronz ar trebui să rămână la Jordan Chiles. TAS a respins luni cererea depusă de Federația de Gimnastică a Statelor Unite pentru redeschiderea cazului.

Jordan Chiles, reacție categorică

„Sunt copleșită de toată dragostea pe care am primit-o în ultimele zile. Sunt incredibil de recunoscătoare familiei, antrenorilor, fanilor, USAG și USOPC pentru suportul de neclintit în această perioadă dificilă. În timp ce mă bucuram de realizarea mea olimpică, am auzit vestea devastatoare că medalia mea de bronz îmi este luată. Am avut încredere în apelul făcut de USAG, care a prezentat dovezi clare că rezultatul meu a respectat toate regulile. Apelul nu a avut însă succes.

N-am cuvinte. Decizia pare injustă și vine ca o mare lovitură nu doar pentru mine, ci pentru toată lumea care a fost alături de mine pe acest drum. Durerea a fost și mai mare din cauza atacurilor rasiale de pe rețelele sociale care sunt greșite și extrem de dureroase. Mi-am dedicat inima și sufletul în acest sport și sunt foarte mândră să îmi reprezint cultura și țara.

Acum mă confrunt cu unul dintre cele mai dificile momente din carieră. Credeți-mă când spun că am avut multe. Voi aborda această provocare cum am făcut-o de fiecare dată și voi depune toate eforturile ca să mă asigur că se va face dreptate. Cred că la finalul acestui drum, oamenii care sunt în control vor face ceea ce este corect”, a scris Jordan Chiles într-un mesaj distribuit pe rețelele de socializare.

Sursa foto: Twitter / @JordanChiles

Comentarii