Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Joe Biden merge în Polonia. Întâlnire cu Formatul București 9, la un an de război în Ucraina

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 11 februarie 2023 Etichete: , , ,

Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Joe Biden, va marca un an de la invazia Federația Ruse în Ucraina vizitând Polonia, vecina Ucrainei și țară membră NATO, în perioada 20-22 februarie, a anunțat Casa Albă printr-un comunicat de presă.

Biden se va întâlni, de asemenea, cu liderii Formatului București 9 (B9), „pentru a reafirma sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru securitatea Alianței”, potrivit sursei citate. Din Formatul B9 fac parte Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România și Slovacia.

„Președintele va spune foarte clar că Statele Unite vor continua să fie alături de Ucraina atât timp cât este nevoie”, a declarat și John Kirby, purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, citat de The Guardian

Biden a mai vizitat Polonia la câteva săptămâni după începutul războiului în februarie.  Și prima doamnă a SUA, Jill Biden, a trecut pentru scurt timp granița în Ucraina în luna mai și s-a întâlnit cu prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska.

Nu este clar dacă Biden va încerca să viziteze Ucraina, așa cum au făcut mulți alți lideri occidentali și membri ai Congresului american, mai notează sursa menționată anterior.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Comentarii