Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Joe Biden anunță construirea de silozuri la frontierele Ucrainei, pentru a putea fi reluat exportul de cereale

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 15 iunie 2022

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a declarat că vor fi construite silozuri temporare de-a lungul graniței cu Ucraina, inclusiv în Polonia, în încercarea de a ajuta la exportul cât mai multor cereale din țara devastată de război.

„Lucrez îndeaproape cu partenerii noștri europeni pentru a scoate pe piață 20 de milioane de tone de cereale blocate în Ucraina pentru a contribui la scăderea prețurilor la alimente. (…) Nu se poate ieși prin Marea Neagră, așa că vom construi silozuri, silozuri temporare, la granițele Ucrainei, inclusiv în Polonia”, a declarat liderul de la Casa Albă.

Biden a declarat că Statele Unite lucrează la un plan de scoatere a cerealelor din Ucraina pe calea ferată, dar a precizat că ecartamentul căilor ferate ucrainene este diferit de cel din Europa, astfel încât cerealele trebuie transferate în trenuri diferite la graniță.

El a spus că cerealele ar putea fi transferate din aceste vagoane de cale ferată ucrainene în noile silozuri, iar apoi în vagoane de marfă europene pentru „a le scoate la ocean și a le duce în cealaltă parte a lumii”.

„Dar este nevoie de timp (pentru aceasta)”, a adăugat el.

De la invazia Rusiei în Ucraina și blocajul porturilor sale de la Marea Neagră, transporturile de cereale au stagnat și peste 20 de milioane de tone sunt blocate în silozuri. De asemenea, minele maritime puse de Rusia au făcut ca aproximativ 84 de nave străine să fie încă blocate în porturile ucrainene – multe dintre ele având la bord încărcături de cereale.

Foto: Pixabay

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/joe-biden-anunta-construirea-de-silozuri-la-frontierele-ucrainei-pentru-a-putea-fi-reluat-exportul-de-cereale/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/joe-biden-anunta-construirea-de-silozuri-la-frontierele-ucrainei-pentru-a-putea-fi-reluat-exportul-de-cereale/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *