Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Jens Stoltenberg: Vedem o consolidare militară semnificativă a Federației Ruse în Nord. Interesul NATO pentru regiune crește

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 26 august 2022

Capabilitățile Federației Ruse din Nord reprezintă o provocare strategică pentru Alianța Nord-Atlantică, a declarat vineri, 26 august, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în timpul unei vizite în Canada, relatează Reuters

Interesul NATO și al Canadei pentru Nordul îndepărtat crește, pentru că vedem o consolidare militară semnificativă a Federației Ruse”, a declarat Stoltenberg, în timpul unei conferințe de presă susținută alături de Justin Trudeau, premierul Canadei.

Jens Stoltenberg a subliniat că Rusia a redeschis sute de baze militare în regiunea Arctică, pe care o folosește să testeze noile sisteme de armamente.

Totodată, șeful NATO a atras atenția că Federația Rusă și China au format un parteneriat strategic în Nord, pentru a submina valorile și interesele Alianței.

La rândul lui, premierul Canadei a subliniat că „situația geopolitică s-a schimbat în ultimele luni” și că Aliații trebuie să înțeleagă că Federația Rusă este un motiv de îngrijorare.

La finalul lunii iulie, Vladimir Putin a semnat noua Doctrină Maritimă a Federației Ruse, ce arăta că activitățile maritime ale Rusiei la Oceanul Arctic se vor intensifica în următorii ani.

CITEȘTE ȘI: Vladimir Putin a semnat noua Doctrină Maritimă a Federației Ruse. SUA, văzută drept principala amenințare / Interes crescut pentru zona Mării Negre

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW