Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Jaloanele PNRR pentru trimestrul III, încă nefinalizate

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 14 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

Jaloanele și țintele din trimestrul III al Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu au fost încă îndeplinite în totalitate, deși termenul dat de Executiv ministerelor de linie era de 15 septembrie, după cum a precizat prim-ministrul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern de miercuri, 14 septembrie. 

Astfel, șeful Executivului le-a dat miniștrilor termen pentru rezolvarea problemei miercuri, 21 septembrie.

„Am anunțat atunci când am aprobat, la finele lunii iunie, ultimele jaloane și ținte în PNRR, că, pentru trimestrul III, data la care vom aproba aceste jaloane și ținte, va fi 15 septembrie. Mâine este ziua de 15 septembrie și sunt deja o parte din jaloane și ținte neîndeplinite (…) Ultima ședință de guvern până la care aveți de rezolvat această problemă este cea de săptămâna viitoare, 21”, a transmis Nicolae Ciucă.

Premierul a menționat că mai sunt aşteptate aspectele necesare a fi coordonate cu Comisia Europeană, care nu au venit încă.

„Am înțeles că au fost și sunt în continuare așteptate aspectele necesare a fi coordonate cu Comisia, care nu au venit. Vreau să vă spun cât se poate de clar: următoarea ședință de guvern va fi una online, vineri, în care vom aproba jaloanele și țintele care vin coordonate și discutate cu Comisia”, a adăugat Ciucă.

Potrivit informațiilor Adevărul, la 1 septembrie, Cabinetul avea bifate mai puțin de zece ținte și jaloane aferente trimestrului III.

Pentru trimestrul I, România a avut de îndeplinit 24 de jaloane și 27 de jaloane pentru trimestrul II. Pentru trimestrul III țara noastră are de îndeplinit 24 de jaloane, iar pentru trimestrul IV 55 de jaloane.

În total, pentru anul 2022, totalul jaloanelor pe care le are România de îndeplinit este de 130.

Jaloanele aferente trimestrului II au fost îndeplinite pe 1 iulie, conform ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

CITEȘTE ȘI: Comisia Europeană ar urma să aprobe prima cerere de plată din PNRR pe 15 septembrie

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW