Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Italia a majorat taxa de ședere pentru turiști

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 2 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

Italia a devenit destinație turistică  mai scumpă, de la 1 octombrie ac, după ce a decis să majoreze taxa de ședere în  în toate unitățile de cazare cu 66% față de valoarea inițială.  Astfel, taxa de ședere ajunge la  10 euro pe zi/persoană la hotelurile de cinci stele. Taxa de ședere în Italia nu depășea șapte euro/persoană. 

Potrivit fostului șef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, în luna iulie ac,  Primăria Romei  a decis majorarea taxei de ședere pentru turiștii care dorm în unitățile de cazare de pe raza capitalei. Astfel ratele contribuției de cazare la hoteluri a crescut de la 25 la 66%, iar la unitățile de cazare extra-hoteliere, cum sunt Boutique- hotelurile, cu 100%.

Decizia autorităților italiene este motivată de necesitatea „schimbării percepției asupra destinațiilor”, relatează presa internațională.

Taxă de 1 euro pentru românii care petrec vacanțele în străinătate /Propunerea patronatelor

Pe de altă parte, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), propun introducerea unei taxe de 1 euro , pentru turiştii români care călătoresc în afara ţării noastre. FPTR susține că, în felul acesta,se va încuraja turismul autohton.

Populaţia Italiei a scăzut cu peste o jumătate de milion de locuitori în cinci ani,  transmite Institutul naţional de statistică (Istat), transmite AFP, preluată de Agerpres. Scăderea natalităţii şi creşterea emigraţiei nu au fost compensate de sosirile de cetăţeni străini.

Grupul cel mai numeros de străini rezidenţi în Italia îl formează românii (1,2 milioane), urmaţi de albanezi (441.000), marocani (432.000), chinezi (305.000) şi ucraineni (240.000). Toţi aceştia formând aproape jumătate din numărul total al străinilor, potrivit datelor comunicate de Istat.

Sursă foto: Pixabay

Comentarii