Sunday, December 4, 2022
Jurnalism corect


Aproape 8.500 de elevi s-au infectat cu COVID-19 de când a început școala

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 29 septembrie 2021 Etichete: , ,

Aproape 8.500 de elevi s-au infectat cu COVID-19 în intervalul 13 septembrie – 29 septembrie, după cum informează Ministerul Educației miercuri. Totodată, aproape 2.700 de angajați din Educație s-au infectat și ei, iar 6.900 de clase învață în sistem online, din cauza cazurilor confirmate.

Situația epidemiologică din unitățile de învățământ preuniversitar, transmisă miercuri, 29 septembrie, de către Ministerul Educației:

  • Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 8.470;
  • Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 2.688 de persoane
  • Clase/grupe cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 6.874;
  • Număr copii/elevi din clasele/grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate:  167.298.

CITEȘTE ȘI Peste o mie de elevi au Covid după prima săptămână de școală. La ce trebuie să fie atenți părinții? Interviu cu dr. Mihai Craiu

Școlile rămân deschise și dacă incidența ajunge la 6 cazuri la mie

Școlile nu vor mai fi închise când rata de infectare trece de pragul de 6 la mie în localitate, a decis miercuri, 29 septembrie, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Aceasta este doar prima etapă pentru a menține școlile deschise și după ce incidența trece pragul de 6. Acum urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern și abilitarea miniștrilor educației și sănătății să opereze modificări în ordinul comun, în concordanță cu hotărârile adoptate.

„Tot acest proces se va finaliza până vineri, 1 octombrie, în vederea stabilirii formulei de funcționare a școlilor, începând cu ziua de luni, 4 octombrie 2021”, a dat asigurări ministrul Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI Școli deschise peste pragul de 6 | Părinții ar fi de acord, dar doar cu testare masivă. Elevii spun că trebuia să existe un plan B

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com