Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Israelul ar pregăti ofensiva de la Rafah. Presa israeliană: Va începe foarte curând

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 24 aprilie 2024 Etichete: , , ,

Israelul se pregătește să trimită forțe militare în orașul Rafah din Fâșia Gaza, conform rapoartelor din presa israeliană, preluate miercuri de Reuters. Autoritățile se pregătesc pentru evacuarea civililor palestinieni care s-au refugiat în orașul situat la granița cu Egiptul.

Potrivit ziarului Israel Hayom, guvernul a luat decizia de a declanșa asaltul la Rafah „foarte curând”, după eșecul negocierilor cu Hamas. Alte surse de știri au relatat informații similare, iar înregistrările video de pe rețelele sociale par să arate construirea unei tabere de corturi pentru cei evacuați din Rafah.

Alte surse de știri au raportat informații similare, iar înregistrările video de pe platformele de socializare par să arate construcția unei tabere de corturi pentru cei evacuați din Rafah. Premierul Benjamin Netanyahu și biroul purtătorului de cuvânt al forțelor armate israeliene nu au oferit imediat comentarii.

În orașul Rafah din Fâșia Gaza s-au adăpostit peste un milion de palestinieni din alte regiuni, înainte de ofensiva israeliană, controlată de gruparea islamistă Hamas. Situația civililor după șase luni de conflict îngrijorează atât Occidentul, cât și Egiptul, care a refuzat să primească refugiații în peninsula Sinai.

Israelul, confruntat cu o criză umanitară în creștere, a promis că va lua măsuri pentru protejarea populației palestiniene. Cu toate acestea, guvernul condus de Netanyahu susține că în Rafah există patru batalioane ale Hamas care nu au fost afectate de lupte și care au primit întăriri constând în mii de combatanți în retragere.

Executivul israelian afirmă că victoria în conflictul generat de atacul Hamas din 7 octombrie în sudul Israelului este imposibilă fără cucerirea orașului. Hamas nu a comentat desfășurarea forțelor pe care le deține. Purtătorul de cuvânt al organizației armate din cadrul grupării, Abu Ubaida, a declarat într-un discurs ținut marți, la 200 de zile de la începutul luptelor, că Israelul nu a obținut decât „umilire și înfrângeri” în campania care, conform autorităților sanitare, a provocat moartea a peste 34.000 de palestinieni.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW