Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Șeful direcției de informații militare din Israel a demisionat după eșecul prevenirii atacului din 7 octombrie

By Preda Maria , in Război în Orientul Mijlociu , at 22 aprilie 2024 Etichete: , ,

Șeful direcției de informații militare din Israel a demisionat, după eșecul prevenirii atacului din 7 octombrie. Generalul-maior Aharon Haliva și-a anunțat demisia după ce nu a reușit să prevină atacul fără precedent al Hamas din 7 octombrie, cel mai sângeros din istoria Israelului, au precizat luni Forțele de Apărare ale Israelului. 

Direcția de informații de sub comanda mea nu s-a ridicat la înălțimea sarcinii care ne-a fost încredințată. Port cu mine acea zi neagră de atunci, zi după zi, noapte după noapte. Voi purta cu mine durerea oribilă a războiului pentru totdeauna”, a scris Haliva în scrisoarea sa de demisie, potrivit Fox News.

Generalul-maior Aharon Haliva este prima persoană cu o funcție de rang înalt în stat care demisionează în urma atacului Hamas asupra Israelului de acum șase luni; atunci, 1.200 de persoane au fost ucise, majoritatea civili, iar alte 250 au fost luate ostatice în Gaza.

Decizia de a demisiona a fost luată cu aprobarea ministrului israelian al Apărării, Yoav Gallant. Șeful Statului Major al Armatei din Israel a acceptat cererea de demisie a lui Haliva, mulțumindu-i pentru cei 38 de ani de serviciu, a precizat IDF.

Demisia lui Haliva ar putea contura premisele unor repercusiuni suplimentare din partea șefilor superiori ai securității israeliene.

Atacul Hamas în Israel a declanșat un război în Gaza între statul evreu și Hamas. Războiul va trece săptămâna asta de ziua 200, însă tensiunile din regiune rămân ridicate după ce Israelul a schimbat atacuri directe cu Iranul săptămâna trecută.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu nu se numără printre cei care se așteaptă să demisioneze și a indicat că nu va renunța la funcția pe care o deține, în ciuda protestelor care rămân tot mai numeroase.

Sursă foto: Haaretz

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW