Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


ÎPS Teodosie, noi declarații controversate: Canoanele nu îngăduie o întâlnire intimă între soţi în fiecare zi, ci de două ori pe săptămână

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 5 august 2024

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, vine cu o nouă declarație controversată. Teodosie a declarat, într-un interviu acordat Radio Dobrogea, că soţii ar trebui să se bucure de „plăcerile trupeşti” doar în anumite perioade ale anului, dar cât mai puţin cu puţintă.

Canoanele nu îngăduie o întâlnire intimă între soţi în fiecare zi, ci de două ori pe săptămână, dacă nu sunt sărbători şi când e post, deloc.

Avem şapte săptămâni înainte de Paşti, şase săptămâni înainte de Crăciun, două săptămâni în postul acesta, avem postul Sfinţilor Apostoli, avem sărbători şi atunci, iată, nu sunt plăceri. Oamenii trebuie să se abţină.

Chiar au fost familii care trăiau în abstinenţă şi doar pentru a se naşte copii se întâlneau, foarte rar”, a spus ÎPS Teodosie.

Nu este pentru prima dată când Arhiepiscopul Tomisului stârneşte controverse prin declaraţiile sale. Recent, Teodosie Snagoveanu a declarat, nici mai mult nici mai puțin, că femeile căsătorite nu ar trebui să umble cu capul descoperit, iar luna trecută, el a instigat public la violență împotriva femeilor, după ce a minimalizat drama unei soții abuzate.

„Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, i-a răspuns femeii fosta sursă „Mache” a Securității.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW