Wednesday, September 22, 2021
Jurnalism corect


SURSE Audieri în cazul Floreasca: Trei medici, chemaţi să depună mărturie

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 8 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au audiat, miercuri, doi medici rezidenți de la Spitalul Floreasca. Potrivit unor surse mainnews.ro în acest caz procurorii urmează să audieze, în cursul zilei de astăzi și un medic primar.

O pacientă de 66 de ani, bolnavă de cancer pancreatic, a ars pe masa de operație din cauza dezinfectantului folosit de către medicii care efectuau intervenția chirurgicală. Potrivit ministrului Sănătății, Victor Costache, biocidul utilizat pentru dezinfecția câmpului operator este avizat și este conceput să fie folosit numai pentru dezinfecția chirurgicală a mâinilor echipei operatorii, nu pentru dezinfecția pacienților. La o săptămână după acest eveniment tragic, pacienta a murit.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, a fost înregistrat un alt dosar penal referitor la un alt pacient care a suferit arsuri în timpul unei intervenții chirurgicale la Spitalul Floreasca, în luna martie 2019.

Parchetul a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În ambele cazuri penale se administrează material probatoriu pentru a stabilii cu exactitate situația și toate circumstanțele.

Sursă foto: Inquam Photos / Mircea Manole

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW