Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Iohannis: Sunt foarte mulțumit de felul în care Guvernul Orban gestionează criza generată de coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 11 martie 2020 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, înaintea ședinței grupului de lucru inter-instituțional pentru măsurile economice, că speră ca în câteva săptămâni să se termine criza coronavirusului. Șeful statului a anunțat că discută cu guvernul și mediul privat „un set de măsuri feuzabile” pentru mediul de afaceri.

Klaus Iohannis a mai anunțat că este foarte mulțumit de modul în care Guvernul Orban a gestionat criza generată de coronavirus.

„Sunt foarte mulțumit de felul în care Guvernul Orban gestionează această criză. Măsurile care au fost luate mi se par potrivite, au venit la timp și vreau să îmi exprim toată aprecierea pentru premierul Orban și pentru toți cei care sunt implicați efectiv în gestionarea acestei crize. Repet, nu putem să lăsăm totul pe seama autorităților, trebuie și noi, fiecare, să acționăm responsabil, să evităm panica, să evităm isteria”, a declarat președintele.

De asemenea, președintele susține că s-a interesat de starea pacienților care au coronavirus și a constatat că „starea lor generală este bună”.

„ Mai exact, mai mulți dintre ei nu au niciun fel de simptom, mai mulți dintre ei au simptome foarte ușoare de tip răceală, câțiva au simptome de tip gripă, până și persoanele mai în vârstă care au și alte probleme de sănătate au o stare generală acceptabilă. Asta ca să demitizăm un pic boala, fiindcă am citit câteva articole în care se vorbea despre un virus ucigaș într-o manieră foarte apocaliptică. Noi, până acum, avem noroc”, a mai transmis Iohannis.

Klaus Iohannis a mai precizat că pregătește, împreună cu Guvernul României, un plan de măsuri, pentru a vedea ce măsuri ar fi fezabile pentru mediul de afaceri pentru ca reculul din economie să fie tratat foarte rapid „pentru a nu pierde vremea și nici banii românilor”.

„Sigur, ceva urmări vor fi. Ministrul Finanțelor, care s-a pregătit foarte bine, m-a anunțat că nu vor fi nici un fel de probleme cu plățile, dar la jumătatea anului vom trage linie (…) Guvernul va evalua în ce măsură și cum pot fi sprijinite IMM-urile care nu au resurse să reziste mult timp, dar și sectoare precum transportatorii care acum răsuflă mai greu”, a declarat Iohannis.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mainnews.ro/iohannis-sunt-foarte-multumit-de-felul-in-care-guvernul-orban-gestioneaza-criza-generata-de-coronavirus/ […]

  • ラブドール 150cm なぜ男性は予想よりも小さいダッチワイフを愛するのですか?黒のダッチワイフは売り切れです。これが理由です!ダッチワイフは人間のようなタッチになることができますか?ダッチワイフを知らなかった10の驚くべきこと

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *