Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Iohannis recheamă în țară doi ambasadori

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 2 mai 2023 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți, 2 mai, decretele privind rechemarea lui Constantin Grigorie din calitatea de ambasador al României în Croaţia şi a lui Cosmin Dinescu din calitatea de ambasador al României în Lituania şi Letonia, informează Administraţia Prezidenţială.

Constantin Grigorie a fost numit în funcţia de director al Centrului pentru Cooperare în domeniul Securităţii (RACVIAC) pentru perioada 1 mai 2023 – 1 mai 2026. El este diplomat de carieră și a mai fost Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Federaţia Rusă, Turcia, Bulgaria și Italia.

Cosmin George Dinescu, diplomat de carieră, a fost ales șef al Misiunii UE în Republica Moldova, care va avea ca scop consolidarea securității și rezilienței. El o experiență de două decenii și jumătate în serviciul diplomatic românesc, atât în cadru bilateral, cât și multilateral. De-a lungul carierei sale, Cosmin Dinescu a fost secretar general al MAE, ambasador în Republica Croația (2010-2016), director general pentru afaceri juridice, co-agent al României în cazul din fața Curții Internațională de Justiție privind Delimitarea Maritimă în Marea Neagră, reprezentant supleant al României la Comisia Dunării, președinte al celei de-a 18-a sesiuni a Comisiei Organizației Națiunilor Unite pentru Prevenirea Criminalității și Justiție Penală (2009).

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii