Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


Iohannis nu respinge comasarea alegerilor: E posibilă constituțional

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 13 aprilie 2023 Etichete: , ,

Președintele Klaus Iohannis nu exclude o posibilă variantă de comasare a alegerilor de anul viitor, nefiind un impediment constituțional. Șeful statului explică că o posibilă comasare ar reduce tensiunile din campania electorală și ar fi mult mai benefic pentru cetățeni să nu asiste la un „război” al partidelor în mass-media și pe rețelele de socializare.

La acest moment este doar o discuție la nivelul partidelor, nu s-a stabilit nimic în acest sens, a explicat Iohannis. „E posibilă constituțional, însă nu este posibil să aducem parlamentarele  mai aproape, este însă posibil să fie amante localele(n.r. alegerile). Dacă asta este o soluție sau nu, vom vedea pe parcurs. Patru rânduri de alegeri complicate într-un singur an sunt problematice. Ne-am afla permanent într-o campanie electorală, cu certuri la televizor. Pentru dvs din media ar fi un festival. Oamenii vor să vadă că se ocupă cineva de problemele lor”, a declarat Iohanis, joi, 13 aprilie, la Constanța.

Anul 2024, plin de alegeri

2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României în condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi an, pentru prima dată în istorie, atât alegeri parlamentare şi europarlamentare, cât şi alegeri locale, dar şi alegeri prezidenţiale. Cel care a pus în discuție pentru prima dată comasarea alegerilor este premierul Nicolae Ciucă. El a cerut specialiștilor din Guvern să găsească soluții pentru ca o posibilă comasare să nu fie declarată neconstituțională. În opinia premierului ar fi benefică și pentru organizarea tehnică, nu doar politică.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Ciucă vrea alegeri comasate în 2024: Sperăm să găsim o soluție

 Sursă foto:Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW