Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, la un an de război la graniță: Lupta poporului ucrainean este și lupta noastră!

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 24 februarie 2023 Etichete: ,

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate cu poporul ucrainean, vineri, 24 februarie, cu prilejul împlinirii unui an de război în țara vecină. „Lupta poporului ucrainean este și lupta noastră”, a afirmat liderul de la Cotroceni.

Iohannis a adus elogii poporului vecin, pentru curajul, forța și hotărârea de care au dat dovadă, în apărarea țării lor.

„În tot acest timp însă, poporul ucrainean a impresionat o lume întreagă prin curajul, forța și hotărârea arătate în apărarea țării și a libertății, respingând agresiunea forțelor inamice ruse.

Apărându-și țara și libertatea, poporul ucrainean protejează valorile și libertatea noastră, protejează securitatea noastră, a românilor și a întregii Europe. Lupta poporului ucrainean este și lupta noastră!”, a transmis Administrația Prezidențială.

Șeful statului nu a uitat nici de poporul român, care a „arătat întregii lumi ce înseamnă să oferi sprijin și să îți deschizi ușa casei pentru femeile și copiii care și-au pierdut căminul, să îi ajuți cu inima deschisă pe toți cei care fug din cauza ororilor războiului”.

„Dragi ucraineni, nu sunteţi singuri! Aveţi în România un prieten de nădejde, care vă sprijină în această luptă nedreaptă! Este responsabilitatea noastră, a tuturor, să contribuim la victorie şi la construirea unui viitor mai bun, în pace! România este şi va fi alături de Ucraina!”, a conchis președintele.

Comentarii