Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


Iohannis: Este înțelept și corect ca românii să facă economie la energie

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 7 septembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Președintele Klaus Iohannis a transmis miercuri, 7 septembrie, în cadrul conferinței de presă susținută împreună cu președintele Ungariei, Katalin Novak, că încurajează cetățenii țării să economisească energie, însă a precizat, totodată, că România a luat măsurile necesare pentru a asigura aprovizionarea cu gaze a românilor. 

Întrebat de jurnaliști dacă poate garanta că în perioada de iarnă alimentarea cu energie electrică nu va fi oprită, liderul de la Cotroceni a răspuns că a fost asigurat de premier și de ministrul Energiei că țara noastră va trece cu bine peste iarnă.

„Guvernul României a luat lucrurile foarte în serios, a căutat și găsit modalități de ameliorare a situației (…) am subliniat că prima prioritate trebuie să fie consumatorii, românii, care stau acasă și așteaptă soluții și mai ales cei vulnerabili, care nu își permit să plătească facturi mari la energie (…) s-a ținut cont de aceste lucruri și toate demersurile și ordonanțele care s-au dat în acest domeniu au fost construite în așa fel încât să sprijine sectorul producției și distribuției, dar prioritar să fie protejați oamenii de creșteri exacerbate ale prețurilor.

Am fost asigurat că România a luat măsurile necesare, a generat rezervele necesare de gaz pentru a putea trece România prin iarnă. Acesta este răspunsul pe care l-am primit și pe care pot să vi-l dau”, a spus șeful statului.

Mai mult, Klaus Iohannis a transmis că recomandarea Comisiei Europene de reducere a consumului de gaze cu 15% i se „pare în regulă”.

„Recomandarea mi se pare în regulă, putem să constatăm că încă există oameni și instituții care irosesc energia, ceea ce nu este foarte înțelept, în condițiile în care energia este foarte scumpă și probabil la mare căutare această iarnă, nu dorește nimeni să avem instituții unde se stă pe frig, ca acum mulți ani, unii dintre noi ne amintim cum a fost să mergem în clasă cu mănuși, nu își dorește nimeni ca românii să stea în casă și să tremure de frig, însă acolo unde se poate face economie este înțelept, este bine și este corect să se facă”, a mai declarat președintele.

De asemenea, Iohannis a vorbit în mod favorabil despre modificările aduse schemei de compensare și plafonare a prețurilor la energie.

„Ultima ordonanță protejează cetățenii români (…) este gândită pentru a crea o echilibrare în piața, pentru că, trebuie să recunoaște, unii au făcut profituri uriașe în criza energetică”, a adăugat președintele Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Comisia Europeană plafonează prețul gazului rusesc și cere reducerea consumului de electricitate / Cum a comentat Vladimir Putin decizia forului european

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW