Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Iohannis, despre clasarea dosarului 10 August: Este de dorit să se găsească o clarificare mai profundă în această speță

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 29 iulie 2020 Etichete: ,

Președintele României, Klaus Iohannis spune că este de dorit „o clarificare mai profundă” în decizia procurorilor DIICOT de a clasa parțial dosarul 10 August.

„Poate vă amintiți că atunci când a fost evenimentul 10 august am avut o opinie foarte fermă. Că măsurile luate de Jandarmerie au fost foarte dure. (…)Eu am foarte mare încredere în sistemul de justiție din România. Eu și dumneavoastră ne-am luptat pentru a consolida independența justiției. Nu pot să vă spun decât unele opinii personale și să îmi exprim convingerea că justiția din România va face dreptate. Eu personal, ca și mulți alți români, este de dorit să se găsească o clarificare mai profundă în această speță”, a declarat Klaus Iohannis.

La aproape doi ani de la violențele din Piața Victoriei, procurorii DIICOT au anunțat, pe 15 iulie, clasarea parțială a dosarului și declinarea unei părți din anchetă către Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General, privind intervenția unor jandarmi la protestul Diasporei. Șefii jandarmilor, Cazan Valentin, colonel Cucoș Gheorghe Sebastian și colonel Sindile Ionuț-Cătălin au scăpat de dosar. Mai multe detalii AICI.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/iohannis-despre-clasarea-dosarului-10-august-este-de-dorit-sa-se-gaseasca-o-clarificare-mai-profunda-in-aceasta-speta/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *