Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


O firmă controlată de finul lui Ionel Arsene a „reabilitat” podul de la Luțca înainte de prăbușire

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 9 iunie 2022

O asociere condusă de firma Aqua Parc, controlată de Gheorghe Vlasie, zis Ginel, finul președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a efectuat lucrări de reabilitare a podului de la Luțca, cu șase luni înainte ca acesta să se prăbușească. 

Un pod rutier peste râul Siret s-a prăbușit joi, 9 iunie, în județul Neamț, între localităţile Sagna şi Luţca. În momentul prăbușirii, două vehicule se aflau pe pod. Construcția a fost inaugurată cu mare fast în urmă cu doar câteva luni, în luna noiembrie 2021. În urma incidentului, un bărbat de 56 de ani a fost rănit, cele două vehicule fiind prinse sub dărâmături.

Consiliul Județean Neamț a încheiat în anul 2019 cu asocierea condusă de Aqua Parc un contract pentru reabilitarea și moderniza 67 km de drum judeţean și un număr de 33 poduri, printre care și cel de la Luţca. Valoarea inițială a contractului a fost de 220 milioane lei fără TVA, însă avea să ajungă, în anul 2022, la 243 milioane lei, ca urmare a încheie mai multor acte adiționale.

Aqua Parc (n.r. – în prezent se numește Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi) este trecută în acte pe numele tatălui lui „Ginel” Vlăsie, Gheorghe Vlăsie. Potrivit G4Media, Vlăsie Jr este trimis în judecată de DIICOT, alături de firmă, pentru aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la spălare de bani.

Conform aceeași publicații, Vlăsie ar controla și firma Mavgo, aflată în asociere pentru contractul în cauză, la rândul său abonată la contracte instituțiile statului.

Firmele controlate de Vlasie, abonate la contracte cu statul

Potrivit datelor publicate pe SEAP, Aqua Parc și Mavgo, au câștigat în ultimii ani zeci de contracte cu statul, în special cu Consiliul Județean Neamț și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Exemple de contracte obținute de cele două firme asociate cu Vlăsie:

  • Aqua Parc – proiectarea și execuția Drumului Național 28B Târgu Frumos – Botoșani – 60 milioane euro fără TVA
  • Aqua Parc – reabilitarea drumului național 15 Bicaz – Poiana Largului – 52 milioane euro fără TVA – contract obținut fără licitație de la DRDP Iași
  • Aqua Parc – reabilitarea unor drumuri județene – Consiliul Județean Neamț – 2,2 milioane lei fără TVA
  • Mavgo – Varianta de Ocolire Tecuci – CNAIR – 41 milioane lei fără TVA
  • Aqua Parc – proiectarea și execuția rețelelor de utilități la Ansamblul Rezidențial Servicii Sociale în comuna Dragomirești – Consiliul Județean Neamț – 7,7 milioane lei fără TVA
  • Mavgo – Consolidare și Reabilitare drumuri și poduri județene – Consiliul Județean Neamț – 468 milioane lei fără TVA
  • Mavgo – Reabilitarea DJ209B – Consiliul Județean Suceava – 72 milioane lei fără TVA
  • Aqua Parc – Reabilitare pod DN2H – CNAIR – 8,9 milioane lei fără TVA

Știre în curs de actualizare.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *