Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Iohannis acuză că ‘pesediștii își dau legi ca să poată fura mai departe în liniște’

By Andreea Traicu , in Stirile zilei , at 25 aprilie 2019 Etichete: , , ,

Iohannis acuză că „pesediștii își dau legi ca să poată fura mai departe în liniște”.

Președintele României a făcut declarații, joi seara, referitoare la referendumul privind justiția. Klaus Iohannis a încurajat cetățenii să voteze și a acuzat Puterea că are interese ascunse în acest domeniu.

„După doi ani și jumătate de abuzuri și excese, românii au șansa de a da un răspuns clar actualei guvernări. Au șansa de a vota și de a transmite ce cred despre PSD și despre ofensiva pesedistă împotriva justiției.

Pesediștii au votat Codurile. Au votat Codurile penale fără să țină cont de nimeni! Își dau legi ca să poată fura mai departe în liniște!
Ei nu se mai tem de nimeni. Eu cred că trebuie să se teamă de votul românilor din 26 mai!„, a declarat președintele României.

Șeful statului susține că pe 26 mai românii pot da un semnal în două direcții: să voteze partidele bune și să spună dacă sunt mulțumiți „cu ceea ce face PSD de doi ani jumătate încoace”.

„PSD, cu siguranță, va încerca, prin toate mijloacele, să boicoteze acest referendum. O să vă spună că nu contează, că sunt probleme tehnice.
Nu contează! Nu contează că se opune PSD! Contează ceea ce doriți voi, românii, care mergeți la vot!

Ați văzut ce legi fac pentru ei, ați văzut cum vor să se protejeze?
De data asta, există șansa unei schimbări reale! Semnalul, dragii mei, se va da pe 26 mai la referendum și la europarlamentare.

Am fost acuzat că politizez acest referendum. Nu, PSD politizează acest referendum, prin abuzurile pe care le face, prin asaltul continuu asupra justiției de când au ajuns la guvernare. Asta este, dragii mei, adevărata politizare și acest referendum este și despre PSD. Cine merge la vot poate să dea o lecție pesediștilor.

Pe mine, în final, mă interesează care este raportul dintre cei care sunt alături de PSD în acest atac asupra justiției, în această proastă guvernare, fără autostrăzi, fără spitale, fără școli modernizate, și care sunt de cealaltă parte”, a spus Klaus Iohannis.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *