Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Iohannis a primit cheia orașului Lisabona: Dezvoltarea de succes rămâne o sursă reală de inspirație

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 9 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, 9 octombrie, la primirea de către preşedintele municipalităţii Lisabona, Carlos Moedas, la Palatul municipalităţii Lisabona, că dezvoltarea de succes a Lisabonei rămâne „o sursă de reală inspiraţie” pentru România. 

 „Aveți o capitală dinamică și multiculturală, care se remodelează rapid, dar care își păstrează identitatea și farmecul unice.
Dezvoltarea de succes a orașului dumneavoastră – vizibilă prin numeroasele proiecte în domeniul digitalizării, al utilizării energiei în mod sustenabil, al regenerării urbane și al conservării patrimoniului – rămâne o sursă de reală inspirație”, a declarat președintele Iohannis.

Klaus Iohannis a primit cheia orașului Lisabona, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în capitala Portugaliei, în semn de bună cooperare a celor două state, potrivit Agerpres.

Știu din experiența personală – cooperarea și schimbul de bune practici sunt fundamentale pentru dezvoltare și progres – la nivel național, dar și la nivel de regiuni și orașe.  Sunt foarte bucuros că relațiile exemplare dintre țările noastre sunt întărite de schimburile dinamice la nivel local și de o cooperare intensă cu Primăria Lisabonei”, a afirmat Klaus Iohannis.

Președintele României a efectuat luni, 9 octombrie, o vizită de stat în Portugalia. Potrivit agendei oficiale, Klaus Iohannis a fost primit de către președintele municipalității Lisabona, de către președintele  și  premierul din Portugalia.

Sursă foto: Administrația Prezidențială

Comentarii