Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Iohannis a discutat cu liderii coaliției pe tema grevei din Educație. Noua „ofertă” va fi prezentată sindicatelor

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 31 mai 2023 Etichete: ,

Preşedintele Klaus Iohannis a  discutat, miercuri, 31 mai, cu liderii coaliţiei, pe tema grevei generale din Educaţie. La  întâlnire au participat Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Potrivit imaginilor transmise de Administraţia Prezidenţială, de la întâlnirea de la Palatul Cotroceni, a lipsit președintele UDMR, Kelemen Hunor. El a motivat că „a fost anunțat de această întâlnire abia în această dimineață”, când se afla la Cluj-Napoca, potrivit Agerpres.

În urma discuțiilor de astăzi, președintele Klaus Iohannis și-a exprimat întreaga disponibilitate de a garanta, în calitate de mediator între reprezentanții sindicatelor și Guvernul României, încheierea unui acord politic în vederea rezolvării revendicărilor salariale și a obținerii astfel a unui consens care să permită reluarea cât mai rapidă a procesului educațional”, a transmis Administrația Prezidențială.

Oferta coaliţiei pentru sindicatele din educaţie cuprinde o majorare salarială de 25-30%, începând cu 2023, în raport cu salariul minim, iar restul majorării, până la 60%, eşalonat in următorii doi ani, Oferta va fi prezentată sindicatelor, notează news.ro.

Până la acest moment, liderii sindicatelor din Educație nu vor să renunțe la grevă. Detalii puteți citi aici.

Sursă foto: Administrația Prezidențială

Comentarii