Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Întâlnire de urgență la MAI, pe tema consumului de droguri / Lucian Bode: Suntem conștienți că nu am făcut destul. Vorbim de un flagel

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 9 iunie 2022

Lucian Bode a anunțat că a convocat pentru joi, 9 iunie, o întâlnire de urgență la Ministerul Afacerilor Interne pe tema consumului de droguri. Ministrul a precizat că în anul 2021 au fost deschise peste 7.000 de dosare penale, au fost destructurate 52 de grupări infracționale și au fost confiscate 2,8 tone de droguri.

În urma acestei întâlniri vom stabili măsuri, cu termene, pe termen scurt, mediu, pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi alte substanţe interzise”, a declarat ministrul de Interne, citat de News.ro.

Ministrul susține că oficialii MAI vor avea discuții cu organizatorii de evenimente, pentru că „este nevoie de o colaborare foarte bună”, și a precizat că la festivalurile unde participă un public numeros va fi o prezență mai mare a structurilor Ministerului.

Nu este normal şi este incorect pentru structurile MAI să se pună o întrebare retorice, ce aţi făcut, când pe linia prevenirii au avut zeci de mii de elevi care au intrat în proiectele instituţiei, sute de mii de voluntari şi persoane la care s-a ajuns cu informaţiile, pe linia prevenirii”, a mai precizat Lucian Bode.

Totodată, Lucian Bode a mai precizat că „toți, toate structurile statului și toate nivelurile societății” sunt de vină pentru „flagelul” consumului de droguri.

Suntem conştienţi că nu am făcut destul, pentru că vorbim de un flagel, vorbim că, din consumatori ocazionali, foarte mulţi devin dependenţi”, a adăugat ministrul de Interne, menționând că România se află pe ultimele locuri în Europa în ceea ce privește consumul de droguri.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW