Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


FOTO Dosare penale și amenzi pentru consum de droguri și alte infrancțiuni la festivalul SAGA

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 6 iunie 2022

129 de infrancțiuni au fost constatate în cele trei zile ale festivalului SAGA din Capitală, dintre care 119 au avut legătură cu traficul și consumul ilicit de droguri, a transmis Poliția Română printr-un comunicat de presă remis luni, 6 iunie.

Agenția Națională Antidrog a organizat un stand de informare și prevenire la intrarea în zona festivalului, care s-a desfășura la Arenele Romane în perioada 3-5 iunie, însă consumul de droguri în perimentrul evenimentului nu a putut fi oprit.

„Agenția Națională Antidrog a desfășurat activități de prevenire constând în operaționalizarea unui stand de informare și consiliere funcțional pe toată perioada festivalului, la intrarea în Arena Națională, echipe mobile de specialiști ai Agenției care, împreună cu voluntari, s-au deplasat în zona scenelor, au interacționat cu participanții, le-au oferit brățări și pliante informaționale pentru a fi în siguranță în timpul participării la eveniment”, a transmis sursa citată.

În cazurile de încălcare a prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, se continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T.

Totodată, polițiștii au mai constantat 10 infracțiuni privind furtul calificat sau portul și folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Mai mult, în cadrul aceluiași festival, polițiștii și jandarmii au aplicat 18 amenzi, în valoare totală de peste 17.000 de lei, majoritatea pentru încălcarea normelor de conviețiure socială și deranjarea ordinii publice.

Sursa foto: Poliția Română

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW