Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Întâlnire Ciolacu-Orbán la București: Partea română dorește proiecte concrete în beneficiul celor două state

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 19 iulie 2023 Etichete: , , ,

Premierul Marcel Ciolacu l-a primit a avut o întâlnire informală, miercuri, 19 iulie,cu premierul Ungariei, Viktor Orbán, în cadrul vizitei private pe care acesta o efectuează în România. Potrivit Guvernului României, cei doi premieri au discutat despre inițierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele țări. Ciolacu a subliniat necesitatea intensificării investițiilor companiilor românești în Ungaria.

Este prima întâlnire informală a premierului român cu cel maghiar, după ieșirea UDMR de la guvernare. Întrucât nu a obținut portofoliile dorite, reprezentanții UDMR nu au votat Guvernul Ciolacu. Cu toate acestea, premierul Marcel Ciolacu a subliniat că, în ansamblul relațiilor româno-ungare, „partea română își dorește să mențină o abordare deschisă, pozitivă, constructivă și concentrată pe proiecte concrete în beneficiul cetățenilor din cele două state”, menționează Guvernul României.

Premierul Ciolacu a salutat susținerea manifestată de guvernul maghiar pentru eforturile României de aderare la spațiul Schengen și considră că Ungaria va continua să fie un aliat al țării noastre în această privință.

Viktor Orbán participă la lucrările Universităţii de Vară  de la Băile Tușand, alături de preşedintele Comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei, Németh Zsolt, Potápi Árpád János, secretar de stat pentru politica naţională de pe lângă Cancelaria premierului Ungariei. Tema conferinței de la Universitatea de Vară din acest an este: „Ordine mondială şi securitate. Timpul pentru pace?”, relatează agenția de presă maghiară MTI.

CITEȘTE ȘI:  Presa maghiară, după scoaterea UDMR de la guvernare: Patriotismul românesc s-a transformat în antimaghiarism. Ce spun analiștii politici

Comentarii