Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Insula Belina și Brațul Pavel se întorc la stat. Orban: Baronii roșii au încercat să transforme în moșie proprie proprietăți ale statului român

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 mai 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban a anunțat în debutul ședinței de Guvern de joi că statul român va reintra în posesia Insulei Belina și a Brațului Pavel, proprietăți care în opinia DNA au fost transferate ilegal către Consiliul Județean Teleorman.

„Am o veste bună să vă dau. După o lungă perioadă după ce Insula Belina și Brațul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD-ului și ai lui Dragnea. Astăzi Insula Belina va reveni în administrarea statului. Astăzi se semnează procesul verbal de preluare de către Apele Române a Insulei Belina și Brațului Pavel. Preluarea se va face fără contractele pe care le încheiase Consiliulul Județean, beneficiarul era Tel Drum. Preluarea va fi curată. Trebuie văzut tot ceea ce s-a construit ilegal pe Insula Belina. Ministerul Mediului va trebui să vină cu o hotărâre de Guvern în care se reglementăm toate aspectele legate de Insula Belina și a Brațului Pavel. Baronii roșii au încercat să transforme în moșie proprie proprietăți ale statului român,” a spus Ludovic Orban în ședința de Guvern.

Procurorii susţin că în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din insula Belina şi Braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, iar, după doar câteva zile, cele două proprietăţi, cu suprafaţă de 278,78 de hectare şi, respectiv, 45 de hectare, au fost închiriate tot ilegal unei firme private, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptată HG 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale, transmite Agerpres.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *