Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban, despre fotografia de la Guvern: Nu mă interesează cine a făcut poza. A reflectat o realitate. Eu sunt un om care respectă regulile, se întâmplă în anumite ocazii să mai las garda jos.

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 1 iunie 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban susține că a înțeles că a greșit fiindcă a fumat în spațiu închis și că, de asemenea, nu a purtat mască de protecție, deși le recomandă cetățenilor zilnic să se protejeze. Orban a apărut la sfârșitul săptămânii trecute într-o fotografie în timpul unei ședințe, alături de mai mulți membri ai Guvernului. Liberalii au fost fotografiați într-o atmosferă relaxată, fumând și consumând băuturi alcoolice. Imaginea a stârnit comentarii și critici aspre din partea opoziției și a internauților. 

guvern ziua de nastere orban

Întrebat ce a înțeles că au avut de reproșat oamenii, Orban a răspuns:

„Faptul că am încălcat regulile. Faptul că deși le-am promovat purtarea măștii, în momentul respectiv nu purtam mască, faptul că am fumat în spațiu închis. Suntem oameni, mai greșim. Eu sunt fumător de 40 de ani. Regret. Mi-am cerut și scuze.

Gândiți-vă că difuzarea acelei poze poate să aibă un efect negativ. Eu ca premier să fumez. Dacă poza aia e văzută de copii s-ar putea să mă folosească ca exemplu, eu nu vreau să fiu un altfel de exemplu. Așa NU, le spun tuturor tinerilor, să nu se apuce de fumat.

Eu m-am apucat de la 17 ani de fumat. Fumez de 40 de ani. Sigur că mi-aș dori să mă pot lăsa de fumat și o să încerc să mă las de fumat.

Important este ca atunci când greșești să îți recunoști greșeala și să încerci să ți-o îndrepți. Eu nici nu am făcut anchetă să văd cine a făcut poza. Poza a reflectat o realitate. Pe de altă parte am compărut într-o postură care nu era corectă, acel lucru poate mă face să fiu și mai corect. Eu sunt un om corect, un om care respectă regulile, se întâmplă în anumite ocazii să mai lași garda jos.

Era ziua mea, hai să fim cinstiți, eu nu am chemat pe nimeni de ziua mea, ei mi-au făcut o surpriză și au venit. Vă dați seama că nu puteam să nu îi primesc. Și atunci când stăteam la masă discutam tot despre problemele Guvernului”, a declarat Orban, la Digi24.

Pentru că mulți politicieni i-au cerut demisia, Orban a declarat că pe de-oparte este de înțeles ca opoziția să speculeze politic astfel de momente, însă nu avea cum să nu remarce că social-democrații au promovat intens fotografia:

„Fotografia a fost promovată asiduu de PSD, de Vasilcoiu, de Teodorovici (…). Eu sunt atent mai degrabă la critici venite din partea cetățenilor. Despre PSD, să ridice piatra dacă sunt convinși că n-au păcatuit. Doar că de la PSD nu prea are cine să ridice piatra”.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com