Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Institutul „Cantacuzino” realizează zilnic aproape de două ori mai multe teste pentru coronavirus față de începutul crizei


Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino” a reușit să crească numărul de teste de coronavirus pe care le realizează zilnic.â

Dacă la început în fiecare zi erau realizate, în medie, până la 250 de probe, în prezent nivelul a crescut spre 400 de probe.

“Prin reorganizarea fluxului activităților, sporirea eforturilor echipelor de specialiști și reconfigurarea programului de lucru, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, prin Laboratorul Infecții Respiratorii Virale, a reușit creșterea numărului de teste realizate zilnic pe probe recoltate de la pacienții suspecți de infecție cu virusul SARS CoV-2”, conform MApn.

Laboratorul Infecții Respiratorii Virale al institutului a efectuat până acum teste de diagnostic molecular pentru aproape 4.500 de probe recoltate de la persoane suspecte de coronavirus.

Acest lucru s-a putut realiza prin achiziția de echipamentele performante, consumabilele și materialele sanitar-farmaceutice.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *