Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Instanța: Faptele din dosarul lui Elan Schwartzenberg, prescrise din 2019 | Argumentele deciziei prin care s-a dispus încetarea procesului ținut doi ani în cameră preliminară

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 19 iunie 2020 Etichete: , ,

Judecătorii de la Tribunalul București au motivat decizia prin care au stabilit încetarea procesului penal în cazul omului de afaceri Elan Schwartzenberg. În documentul consultat de Main News, instanța arată că faptele s-au prescris încă din iunie 2019. De remarcat este faptul că, atunci, dosarul era în cameră preliminară, etapă în care a stat doi ani.

Explicațiile Tribunalului București se întind pe doar câteva pagini.

”Chiar dacă s-ar lua în considerare argumentele procurorului că infracțiunea reținută în sarcina inculpatului presupune o multitudine de acte, de acțiuni care (…) al complicității la infracțiunea de dare de mită, fiecare cu urmarea sa, respectiv că inculpatul ar fi dat ajutor autorului și la datele de 2.11.2011, 13.09.2011 și 06.12.2011, se constată că și în raport de ultimul act de executare indicat în rechizitoriu (6.12.2011) termenul de prescriție specială de 7 ani și 6 luni s-a împlinit la data de 5.06.2019”, arată Tribunalul.

Decizia de încetare a procesului, luată de Tribunalul București, nu este definitivă. Potrivit portalului instanței, însă, nu a fost încă depusă o contestație. De altfel, și procurorul DNA a susținut că faptele sunt prescrise.

Acuzațiile DNA

Elan Schwartzenberg a fost trimis în judecată în decembrie 2017 de DNA, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită, într-un dosar disjuns din dosarul privind construirea de locuinţe în campusul social „Henri Coandă” din Constanţa, în care fostul primar Radu Mazăre, fratele acestuia, Alexandru Mazăre, şi omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost recent achitaţi de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com