Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


INS: PIB a crescut cu 2,8% în primul trimestru din 2021 / Prim-ministrul: Pregătim măsurile ca economia României post-pandemie să fie mai puternică

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 18 mai 2021

Produsul Intern Brut (PIB) al României a crescut cu 2,8% în primul trimestru din anul 2021, arată Institutul Național de Statistică. Premierul Florin Cîțu susține că țara noastră ar avea cea mai rapidă revenire economică din istorie, ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani.

Comparativ cu Trimestrul IV 2020, Produsul Intern Brut în Trimestrul 1 2021 a fost, în termeni reali, mai mare cu 2,8%”, potrivit estimărilor „semnal”, transmise de INS.

Față de primul trimestru din anul 2020, PIB a înregistrat o scădere cu 0,2% pe seria brută și nu a înregistrat nici o modificare pe seria ajustată sezonier, mai arată INS.

Estimările “semnal” precum şi cele provizorii ale Produsului intern brut trimestrial sunt afectate de dificultăţile create de criza pandemică şi de instituirea stării de urgenţă şi a stării de alertă. Aceste dificultăţi au fost legate de colectarea datelor de bază care reprezintă intrări pentru conturile naţionale şi s-au concretizat printr-o creştere a ratei de non-răspuns(…) Conform practicii curente, datele publicate astăzi vor face obiectul unor revizuiri, conform calendarului comunicatelor de presă şi a politicii de revizuire a conturilor naţionale publicate pe site-ul INS, pe măsură ce noi surse de date devin disponibile. În condiţiile actuale, revizuirile ar putea fi mai mari decât de obicei”, a precizat sursa citată.

Florin Cîțu: Cea mai rapidă revenire economică din istorie

Florin Cîțu consideră că măsurile adoptate de Guvern în timpul pandemiei de coronavirus au dus la creșterea economică din primul trimestru al anului 2021. Premierul a afirmat că se așteaptă la o creștere economică în următorii ani, ce ar spulbera estimările făcute până acum

Am promis, am făcut. Economia României a crescut cu 2.8% în primul trimestru din 2021. Felicitări, români! România are cea mai rapidă revenire economică din istorie ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani(…)Acum pregătim toate măsurile ca economia României post-pandemie să fie mai puternică, mai competitivă, mai rezilientă”, a scris premierul, pe Facebook.

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *