Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Inițiativă legislativă a PNL: Închisoare pe viaţă pentru cei care ucid poliţişti în misiune

By Madalina Balaceanu , in Justitie Politic , at 10 iunie 2019 Etichete: , , ,

Deputatul PNL Florin Roman a anunțat că a depus la Parlament, în procedură de urgență, o inițiativă legislativă care prevede închisoare pe viață pentru cei care omoară polițiști.

”Cei care ucid polițiști în misiune să știe că vor primi drept pedeapsă detenția pe viață. Societatea românească asistă, din ce în ce mai des și fără a putea reacționa, la exacerbarea fenomenului infracțional reprezentat atât de incidente de mai mică amploare, cât mai ales de recrudescența violențelor greu de imaginat și mai grav urmate de final tragic. Ce este și mai grav este faptul că reprezentanți ai forțelor statului chemați să păstreze ordinea și siguranța cetățenilor nu numai că sunt tratați cu o lipsă de respect și fără nicio teamă de rigorile legii, ci devin victime ale infractorilor, uneori chiar plătind cu viața atunci când acționează tocmai pentru apărarea valorilor umane și morale”, susţine deputatul, într-un comunicat de presă.

Parlamentarul spune că o astfel de măsură ar permite oamenilor legii să îşi poată exercita meseria în mod corespunzător.

”Societatea românească nu aprobă astfel de comportamente infracționale și se manifestă în sensul în care oamenii legii, polițiștii sau jandarmii, să poată să-și exercite meseria în mod corespunzător. Trebuie stopată această stare de fapt negativă”, explică Florin Roman.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *