Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Sorinei Pintea i s-a făcut rău în Arestul Poliţiei Capitalei

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 1 martie 2020 Etichete: , ,

În dimineața zilei de duminică, 1 martie, o ambulanță a fost solicitată pentru Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, aflată în stare de arest preventiv. Sorina Pintea a primit îngrijiri medicale, fără a fi necesară internarea, transmit surse pentru Main News.

Sorina Pintea suferă de ”dermatomiozită”, o boală autoimună cu care a fost diagnosticată în noiembrie 2019. Fostul ministru al Sănătății urmează tratament specific.

Potrivit Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune, dermatomiozita este o boală inflamatorie idiopatică cu semne cutanate caracteristice ce apare atât la adulți cât şi la copii. Este o boală sistemică ce afectează cel mai frecvent pielea și mușchii, dar poate afecta și articulațiile, esofagul, plămânii și rar inima.

Context

Tribunalul București a admis cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de arestare preventivă, 30 de zile, pentru Sorina Pintea. Decizia instanței este executorie, dar poate fi atacată cu recurs.

Sorina Pintea este acuzată că ar fi primit în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, în legătură cu un contract la Spitalul Județean Baia Mare.

Potrivit procurorilor DNA, sumele reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziții publice pentru „proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator – sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de Spitalul Județean Baia Mare, cu o societate comercială.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *