Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Inginerul care a vorbit cu jurnaliștii despre situația angajărilor de la Apele Române are câștig de cauză: Tribunalul Iași a decis reintegrarea lui pe funcția de director tehnic / Decizia a fost atacată cu apel

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 2 iulie 2021

Tribunalul Iași i-a dat dreptate lui Gabriel Musteață, inginerul care a vorbit cu jurnaliștii de la Recorder despre situația angajărilor de la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut – Bârlad la începutul anului, și a dispus reintegrarea lui pe funcția de director tehnic, relatează Ziarul de Iași. Decizia instanței nu este definitivă sau executorie și a fost atacată cu apel.

Tribunalul a anulat deciziile prin care postul de director tehnic al ABA Prut-Bârlad a fost desființat la scurt timp după ce mărturiile inginerului Gabriel Musteață au fost publicate în ancheta jurnaliștilor.

ABA Prut-Bârlad a fost obligată să-i achite acestuia o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate și reactualizate, precum și celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în funcția de director tehnic. În plus, Administrația mai trebuie să suporte cheltuieli de judecată în valoare de 2.000 de lei.

Chelneriță angajată pe post de inginer

Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași și director la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut – Bârlad, le-a cerut specialiștilor din instituție să angajeze pe un post de inginer o tânără care a lucrat mai mulți ani la un bar din Iași și care nu este specializată în domeniu, potrivit Recorder.

Ulterior, postul lui Gabriel Musteață, cel care a vorbit cu jurnaliștii, a fost desființat „în mod subit”, după cum afirma acesta în luna februarie.

În aprilie, procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Petru Avram, acuzat de abuz în serviciu, Simona Iancu, chelnerița ce ar fi fost angajată pe un post de inginer, dar și mai mulți funcționari din cadrul Primăriei Vatra Moldoviței, printre care primarul și viceprimarul.

CITEȘTE ȘI: Petru Avram a demisionat din conducerea ABA Prut – Bârlad / Fostul director de la Apele Române, urmărit penal de DNA pentru angajarea ilegală a unei chelnerițe pe un post de inginer

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW