Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


Petru Avram a demisionat din conducerea ABA Prut – Bârlad / Fostul director de la Apele Române, urmărit penal de DNA pentru angajarea ilegală a unei chelnerițe pe un post de inginer

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 aprilie 2021

Petru Avram, directorul de la Apele Române urmărit penal de DNA pentru angajarea unei chelnerițe pe un post de inginer la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad, și-a dat demisia din funcție, potrivit presei locale. 

Petru Avram și-a dat demisia din funcția de director al Administrației Bazinale de Apă Prut – Bârlad miercuri, relatează dezvăluirea.ro. Decizia acestuia vine după ce DNA a anunțat luni că a început urmărirea penală în scandalul numirilor politice de la Apele Române.

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Petru Avram, fostul director al ABA Prut-Bârlad, acuzat de abuz în serviciu, Simona Iancu, chelnerița ce ar fi fost angajată pe un post de inginer, dar și mai mulți funcționari din cadrul Primăriei Vatra Moldoviței, printre care primarul și viceprimarul.

Din cercetările efectuate în cauză până în acest moment, reiese că angajarea lui Iancu Elena-Simona la Primăria comunei Vatra Moldoviței ar avea un caracter fictiv, în sensul că, cei trei suspecți, primarul Saghin Virgil, secretara generală a comunei Boca Ana și directorul ABA „Prut-Bârlad” Avram Petru, dar și beneficiara demersurilor, suspecta Iancu Simona-Elena, ar fi avut de la început reprezentarea că aceasta din urmă nu va activa în cadrul Primăriei comunei Vatra Moldoviței, că angajarea acesteia ar fi doar rezultatul unor favoruri și că ar servi doar ca bază aparent legală pentru promovarea, prin detașare, în funcția urmărită de la început, respectiv cea din cadrul ABA „Prut-Bârlad” Iași”, arată procurorii DNA, într-un comunicat de presă.

Ancheta a scos la iveală că Simona Iancu nu ar fi desfășurat nici o oră de muncă la Primăria comuna Vatra Moldoviței, că documentele necesare angajării acesteia la primărie fie ar lipsi, fie ar fi fost întocmite retroactiv și fără să fie respectate normele legale, și că nu i s-ar fi întocmit nici fișa postului în momentul când a fost numită.

Scandalul a intrat în atenția anchetatorilor, după ce, la începutul anului, un material Recorder a dezvăluit că directorul ABA Prut-Bârlad  le-a cerut specialiștilor din instituție să angajeze pe un post de inginer o tânără care a lucrat mai mulți ani la un bar din Iași și care nu este specializată în domeniu.

Sursă foto: Recorder

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW