Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Incendiu de vegetație pe 30 de hectare, la marginea Timişoarei VIDEO

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 21 iulie 2022

Un incendiu de vegetație a izbucnit joi, 21 iulie, în zona Ronaţ din Timişoara, acesta manifestându-se pe o suprafaţă de aproximativ 30 de hectare, cu focare distincte, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Timiș.

„În jurul orei 11:38 am fost solicitaţi să intervenim pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în zona Ronaţ din Timişoara (Str. Nicolae Titulescu). La faţa locului intervin 4 autospeciale de stingere şi 10 pompieri din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Timişoara, 2 autospeciale de stingere cu 5 pompieri din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Timişoara. De asemenea, la incendiu intervin voluntarii din cadrul SVSU Săcălaz şi SVSU Sânmihaiul Român”, a transmis sursa citată.

Momentan, nu se cunoaște de la ce a pornit incendiul, dar pompierii lucrează la localizarea şi stingerea acestuia.

Amintim că Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a prezentat miercuri, 20 iulie, măsurile care vor fi luate în zilele caniculare.

Măsurile se vor lua în funcție de avertizările Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), iar între acestea se numără și interzicerea arderilor de miriște și de vegetație uscată, în condițiile în care există risc ridicat de incendii forestiere.

Șeful DSU a enumerat între măsuri:

  • limitarea orelor de muncă unde se impune
  • limitarea activităților în aer liber
  • verificarea pădurilor acolo unde sunt mulți turiști
  • interzicerea arderilor de miriște și de vegetație uscată, în condițiile în care există risc ridicat de incendii forestiere
  • limitarea expunerii la soare și a activităților intense după ora 11, în special pentru persoanele vârstnice și cu probleme de sănătate
  • vor exista corturi stradale cu apă și puncte de prim-ajutor etc.

Foto: Captură YouTube/Știrile de Timișoara

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *