Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Încă o localitate din România, în carantină/ Prefectură: Există un trend crescător al cazurilor de coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 22 iulie 2020 Etichete: ,

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a decis miercuri instituirea carantinei zonale în satul Gornet, comuna Gornet, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

„Această decizie este reglementată prin Art.12 Aln.1 din Legea 136/18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.

De asemenea, conform Art. 15 din LEGEA nr. 136 din 18 iulie 2020, Ordinele şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sau ale persoanei desemnate de acesta, emise în temeiul prezentei legi, se aplică, de îndată, de autorităţile competente şi se publică pe site-urile oficiale ale Ministerului Afacerilor Interne, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Autorităţile publice centrale şi locale asigură informarea publică a cetăţenilor din zonele supuse carantinei prin campanii de informare”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Măsura carantinei va fi instituită pentru 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de evoluţia răspândirii comunitare a noului coronavirus SARS-CoV 2, potrivit Prefecturii Prahova.

„Această hotărâre a fost adoptată (…) deoarece: în comuna Gornet există un trend crescător al cazurilor în ultimele 14 zile – au fost înregistrate 15 cazuri noi în perioada 08 -20.07.2020; rata de infectare depăşeşte nivelul de 3 cazuri /1.000 de locuitori; cazurile sunt înregistrate în comunitate (nu există comunităţi închise); ponderea populaţiei cu vârsta de 65 de ani şi peste este similară în comună cu cea din restul judeţului; personalul de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, care efectuează anchetele epidemiologice, este depăşit de numărul de cazuri noi zilnice”, precizează sursa citată.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *